Laatste ontwikkelingen

 

Laatste nieuws: december 2011   - Foto's

De nieuwe gouverneur van Limburg, de heer Theo Bovens, bracht tijdens zijn kennismaking met de Gemeente Nederweert een bezoek aan de molen en liet zich informeren over het project "Reconstructie olieslagwerk". De weerter televisie maakte het volgende nieuwsbericht: "Gouverneur op boezoek".7 november 2011   - Foto's

Bezoek uit Soedan in het kader van een kennisprogramma georganiseerd door de PTH van Fontys Eindhoven

1 oktober 2011   - Foto's

De Weerter Televisie maakte het volgende verslag: Opening "De Windlust"

Oliemolen in bedrijf

29 maart 2011  


Vandaag is het steenraam geplaatst. We waren zeer benieuwd hoe de kollergang draait: Het loopt gesmeerd!

 --------------------------------------------------------------------------------------

16 maart 2011

De resterende wielen zijn gemonteerd en afgesteld.
Alles loopt perfect, zelfs het ingewikkelde sterwieltje, een dikke pluim voor de engineering van de Fonty’s studenten.

 --------------------------------------------------------------------------------------

28 december 2010: Vrijwilligers werken door

Na de afsluiting van het opleidingstraject in februari zijn de vrijwilligers verder gegaan met de uitvoering. Om een beeld te krijgen van de activiteiten kun je naar de foto's kijken bij "voortgang 2010" Het streven om voor de kerstdagen de wentelas te monteren is perfect gelukt. Nu gaan we er voor om met de "Nationale Molendagen" in mei de het olieslagwerk gereed te hebben.

 

 

 --------------------------------------------------------------------------------------

05 februari 2010: Afsluiting project oliemolen

Na 1 1/2 jaar zwoegen en zweten hebben we vandaag de producten naar de molen kunnen brengen. Het was een feestelijke bijeenkomst met enkele vooraanstaande mensen uit de regio zoals de burgemeester van Nederweert dhr. Evers , directeur Gilde Opleidingen dhr. Van der Laar en sectordirecteur van VMBO school Het Kwadrant mevr. Lukassen

Vele uitgenodigde gasten waren naar de molen toegestroomd om de resultaten te bekijken, te denken aan docenten, vrijwillige molenaars, pers, een molenbouwbedrijf en natuurlijk de leerlingen die de onderdelen gemaakt hebben. In het fotoboek en het stuk publicaties van deze site zijn er foto's en artikelen te vinden van deze mooie dag.

Wij als studenten PTH Eindhoven willen graag iedereen bedanken die zich  ingezet hebben voor dit uitdagende project.

Wij willen in het bijzonder de volgende personen bedanken:

Projectleider: Harrie Rooijakkers

Molenaar: Piet Heldens

Molenbouwer: Wim Adriaens

Begeleidende docenten:

  • Jan van de Velden, Gilde Opleidingen
  • John Ras, Erwin Mennen, Kwadrant Weert
  • Jan van Hoek, Ton Sieben, PTH Eindhoven

Leerlingen Gilde Opleidingen:
Kevin J, Roel, Christiane, Dimara, Kevin T, Koen, Janneau

Leerlingen Kwadrant:
Bart, Joey, Chris, Lars, Stef, Driek, Nico, Marcel

--------------------------------------------------------------------------------------

13 januari 2009

In 2010 zijn we in Venlo weer met frisse moed aan de slag gegaan, de ontwikkelingen zijn helaas niet zo voortvarend als in de beginfase van het project. We moeten hierdoor ons vaker beperken tot de theorie. We willen op korte termijn het sterwiel afmaken, dit kleine tandwiel zorgt voor de aandrijving van het olieslagwerk gaat.

In Weert op VMBO school 'het Kwadrant' zijn we inmiddels begonnen met het maken van de koekentafel, dit wordt een meubeltje waar de molenaar zijn geperste "koek" kan opslaan.

TIP:Op de home-pagina staat een link naar publicaties, hier staan enkele artikelen die recent zijn geplaatst in enkele vakbladen, kranten of websites

--------------------------------------------------------------------------------------

17 december 2009

We hebben inmiddels afscheid genomen van ??n leerling in het project in verband met zijn stage, we hebben echter drie nieuwe leerlingen erbij. We zijn dan ook in volle gang met het maken van de kammen van het groot steenwiel en het kroonwiel, dit valt niet altijd mee. We hebben namelijk te maken met drie tandwielen die bij elkaar uitkomen, we zullen dus eerst een proefmodel moeten maken van deze ontmoeting. In het nieuwe jaar gaan we ook beginnen met de uitvoering van het sterwiel.

Namens alle deelnemers van het project, alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

------------------------------------------------------------------------

03 december 2009

Na meer dan een jaar voorbereiding was het dan zover. Ons eerste praktijkproduct, namelijk het oliespoorwiel. De leerlingen van de Gilde Opleidingen Venlo hebben uitstekend werk geleverd zoals jullie op de afbeelding kunnen zien. Inmiddels zijn de leerlingen al weer vol aan de slag gegaan met het uitvoeren van het sterwiel, de kammen van het groot steenwiel en het kroonwiel.

--------------------------------------------------------------------------------------

22 november 2009

De leerlingen van VMBO school "het Kwadrant" uit Weert zijn in volle gang met het metselwerk. De kollergang is al volledig klaar en ziet er voortreffelijk uit. De vuister zal wat meer tijd in beslag nemen, maar we hebben alle vertrouwen in een goede afloop. En zoals jullie op de foto's kunnen zien wordt het resultaat prachtig.

 

 

 

 

 

 

Top